четверг, 6 июля 2017 г.

Open Space Lessons

Заняття такого типу проводяться за межами класної кімнати (ігровий майданчик, спортивний майданчик чи зала, шкільне подвір'я або коридор), тобто місця , де організація руху дітей є більш безпечною. Нетрадиційність навчального простору сприймається із захопленням , позитивно впливаючи на ефективність навчання та здоров'я школярів. Саме за таких умов ідея інтеграції рухової активності у навчання дітей іноземній мові успішно реалізується.



У шкільному коридорі вивчаємо дієслова руху, тестуємо аудіювання, вживаємо імператив, танцюємо, співаючи.


А тут складаємо літери та найпростіші слова (на підлозі)

із пластикових паличок
А це вже на асфальті шкільного подвір'я. Складаємо якомога більше слів із поданих літер та вчимо числівники до 20 (щоб отримати бонусний бал, необхідно пройти по цифровій "стежині", називаючи кожну цифру).

Ми також імітуємо тварин , бігаємо навипередки по траві у пошуку порібного слова чи змагаємося командами у running dictation , пишемо по піску, грамо з м'ячем і багато іншого виконуємо на свіжому повітрі.





Коли ж нас збирається багато , ми проводимо мовні перегони між командами , коли "потяг"кожної команди мусить прибути на "зупинку" згідно розкладу і виконати на кожній своє завдання. Такі події ми називаємо Relax Day , хоча він зовсім і не релакс , бо працювати треба на повну силу , щоб перемогти.

Взагалі у мовному центрі апробовано близько сотні різноманітних вправ , які можна застосовуати на Open Space Lessons або як елемент традиційного уроку чи у мовних таборах.

Не будемо заперечувати важливість сучасних цифрових технологій у навчанні , але рух як запоруку нормального розвитку дитини ніхто не відміняв.

Комментариев нет:

Отправить комментарий